Welkom op de pagina van groep 6!

Project Techniek

De afgelopen weken stonden in het teken van techniek. Naast de Techniektorens hebben we ook 2 technieklessen gevolgd op het Bravo College. Vanuit de methode Naut hebben de kinderen apparaten uit elkaar gehaald en bekeken wat er allemaal in een apparaat zit. Het was allemaal super leerzaam!

Fotoverhaal1klaar.wp3

Bezoek aan de kerk
Gedurende de jaren op de basisschool zullen de kinderen van de Triolier op bezoek gaan bij verschillende gebedshuizen. In groep 6 staat het kerkbezoek gepland. Hier kregen de kinderen uitleg over de kerk en over het Rooms-katholieke geloof.

Techniekmiddagen

Verschillende vrijdagmiddagen dit schooljaar zullen in het teken staan van Techniek. Vanuit de nieuwe Techniektorens zullen de kinderen onderzoekend en ontdekkend leren.

Surprise 5 december

IVN wandeling
Herfstproject

ANWB Streetwise

De  kinderen van groep 6 hebben  op een praktische manier gewerkt met de lesmaterialen van Streetwise van de ANWB. Professionele instructeurs gaven hierbij, aan alle groepen, verkeerstrainingen op maat.
De kinderen van groep 6 hebben veel geleerd over de auto. Vooral de remweg, de reactiesnelheid en de veiligheidsgordel kwamen voorbij. Tot slot mochten de kinderen dit zelf ervaren door zelf op de rem te drukken.