Budel, maart 2017

Schoolkeuze
Toen onze zoon Tijn 2 jaar werd, zijn we begonnen met het maken van de keuze voor de basisschool.  Wij vonden het belangrijk dat Tijn naar de peuterspeelzaal ging waar hij later ook naar school zou gaan. Zodoende zijn we vroeg begonnen met het maken van een keuze.
De Triolier had net peuterspeelzaal IkOok opgezet en daar zij we toen gaan kijken. Dit sprak ons al direct aan. We hebben in die tijd twee basisscholen bekeken, opendagen bezocht en gesprekken gevoerd met de directie van de scholen.
Wat ons de doorslag gaf was met name de betrokkenheid en open houding van de school. De directrice nam tijd voor een gesprek en beantwoordde al onze vragen.  Bij de Triolier voelden we ons erg welkom en gehoord.  Hierdoor voelden we ook, dat mocht er ooit eens iets zijn met onze kinderen, we ons gehoord zouden voelen om dit in alle openheid te bespreken.
De manier van lesgeven sprak ons ook erg aan.  De school hecht veel waarde aan waarde en normen en gelijkheid van scholieren.  Het gaat ons niet alleen om de informatie die ze krijgen. Ook de sociaal emotionele ontwikkeling vinden wij erg belangrijk.  Dat het kind ‘kind’ mag zijn en zijn eigen ontwikkeling mag volgen. Voor ons gevoel steekt de Triolier daarin boven de andere school uit.
Voor ons was een nadeel dat de school iets verder weg ligt van ons huis dan een andere basisschool.  We fietsen een basisschool voorbij om naar de  Triolier te fietsen. Maar gelukkig is Budel niet zo groot, en valt de afstand wel mee.  Ook heeft hij evengoed klasgenootjes in de buurt wonen en maakt hij volop vriendjes.
Nu zit Tijn een half jaar op school en zijn we nog steeds erg blij met onze keuze. Onze dochter Ninte is nu ook gestart bij IkOok en heeft het daar enorm naar haar zin.
Onze zoon moest in het begin wel wennen aan het volle dagen naar school gaan, ook in combinatie met het continurooster. In samenspraak met de leerkracht hebben we gezocht naar oplossingen en gekeken naar wat Tijn nodig had. Door hem in de middagen thuis te laten, heeft hij zijn eigen tempo bepaald in het wennen. Hij is nu volledig gewend, gaat graag naar school en speelt ook na school met de kindjes uit zijn klas.
Kortom: voor ons voelt de keuze voor de Triolier nog steeds als de juiste. We hopen dat we er, samen met deze gedreven en enthousiaste leerkrachten,  mooie jaren van gaan maken.

Mathijs en Eefje Feijen
Ouders van Tijn en Ninte