Hallo,
 
Alweer 6 jaar geleden liepen we voor het  eerst  De Triolier binnen met  een kleine kleuter aan de hand.  Samen gingen we de stap  maken  naar de grote  basisschool. Daar was al veel aan vooraf gegaan, open  dagen bezocht op de Budelse basisscholen, resultaten gezocht  via de site van de schoolinspectie, spreken met mensen die al kinderen op de verschillende scholen hadden. De beslissing voor een geschikte basisschool werd niet over een nacht  ijs genomen.
De uiteindelijke reden  waardoor  het  De Triolier is geworden heeft , ironisch genoeg, uiteindelijk niets te maken met  al het  boven  genoemde.
Tijdens een open  dag zijn we binnengewandeld, hebben rondgekeken en het  was goed.  Het gevoel dat  we hadden bij deze  school was er een van thuis komen.  Gemoedelijk, open  , een zeer prettige sfeer.
 
Het gebouw  vonden  we niet echt  bijzonder, maar straalt wel openheid uit door de grote  ramen. De laagbouw zorgt ervoor dat  het geen  immens grote  school lijkt. Ook de ruimte om school, het  schoolplein met  de toestellen , zandbak, voetbalkooi geeft het  gevoel van ruimte. Dit mede  door de open  lage poortjes.
 
Nu we dus alweer 6 jaar binnenlopen hebben we een prima beeld van de school. Bijzonder aan De Triolier is dat  er buiten het  standaard programma veel aandacht is voor andere zaken  zoals weeksluitingen, carnavalsoptocht, leefstijl. Het biedt leerlingen de mogelijkheid om andere kwaliteiten te ontwikkelen en laat ze nadenken, samenwerken en samen tot een resultaat komen.
 
Onze jongens gaan  doorgaans graag  naar school, waarschijnlijk zoals elk ander  kind. Soms valt het  ook niet mee, vooral als er vervelende situaties zijn in de klas of als het  anders is dan anders. Daar zijn de jongens erg gevoelig voor.
Ze hebben houvast aan de structuur van de school, vertrouwen in de leerkrachten en steun  van klasgenoten. Dat maakt het  voor hen  een stuk makkelijk om deel te nemen aan het  groepsproces.
 
Als ouders sta je aan de zijlijn, je geeft een heel stuk van jezelf uit handen. Jaren  lang heb je " alleen" gezorgd voor het  welzijn van je kinderen en als je ze dan  naar school brengt begint het  echte  samenwerken. Een goed  contact met  de leerkracht is van groot belang. Onze ervaring is dat  dit erg verschillend kan verlopen. De betrokkenheid verschilt per leerkracht en als ouders blijf je alert en zorg je dat  jezelf zeer betrokken blijft bij school !
 
Doordat  ik lid ben van de oudervereniging heb ik meer inzicht in alles wat er op school gebeurt. Tijdens activiteiten proef je de sfeer,  ziet de leerkrachten en leerlingen samenwerkten en krijg je een goed  beeld van de school.
 
Omdat  onze jongens niet de doorsnee leerlingen zijn, hebben we ook veel ervaring opgedaan in de extra begeleiding op school. Er moet  gezegd worden  dat  De Triolier een school is die hier veel aandacht aan geeft en ook veel knowhow   heeft op dit vlak. De school is zeer mee denkend en meewerkend om een leerling een goede begeleiding te kunnen  bieden. In ons geval is er bij beide jongens vanuit oa school het  signaal gegeven ondersteuning te zoeken  bij specialisten. Dit resulteerde in een duidelijke diagnose met  daarbij behandelingsplan. Dit werd door school feilloos opgepikt en waar nodig werd de specialist betrokken in de werkwijze van school. Dit was erg prettig voor zowel kind, ouders als school. Allemaal op een lijn met als doel het  kind een passende begeleiding te bieden waardoor  het  samen leren mogelijk werd gemaakt. Telkens met een goede  onderbouwing, duidelijk plan en veel communicatie met  zowel ouders als met  specialist. Alleen al het  gevoel er als ouders niet alleen voor te staan,  niet op te hoeven boksen  tegen onbegrip of onmacht gaf veel vertrouwen voor de toekomst.
Voor de jongens heeft het  anders zijn geen  gevolgen gehad voor het  anders voelen. Zij zien zichzelf als
doorsnee leerling, met  hier en daar een aanpassing zoals computer of maatschrift. Mede doordat er door de leerkracht altijd besproken is waarom  die computer of dat  maatschrift nodig is. De hele groep  accepteert ander  gedrag  omdat  ze weten  waarom  de jongens dit doen,  het  hoort  bij ze.
 
 Wij zijn zeer te spreken over de begeleiding geboden door De Triolier voor zowel de jongens als wij ouders. We         hebben 6 jaar geleden geen betere keus  kunnen  maken  ! Wat gevoel al niet kan doen.
 
 Groeten  Irma Bax