OBS De Triolier biedt een peuterprogramma voor alle 2-4 jarigen!
Het peuterprogramma wordt aangeboden door Kinderopvangorganisatie ikOOK!(integrale kindcentra voor Opvang en Onderwijs in de Kempen en omstreken). Het is een organisatie die gelieerd is aan RBOB De Kempen, de organisatie die 14 basisscholen heeft binnen regio de Kempen en Limburg, waaronder OBS De Triolier.
In deze map vindt u, naast informatie over het peuterprogramma, ook enkele foto's.
Bent u als ouder van een peuter nieuwsgierig geworden, dan is er altijd de mogelijkheid om een keer binnen te lopen in de peutergroep op OBS De Triolier om een kijkje te nemen of een gesprek aan te gaan.
U bent van harte welkom!

Telefonisch een afspraak maken kan ook op nummer 0495-494171 (nummer van de Triolier).
Via de link www.ik-ook.nu/locaties/locatie-budel vindt u meer informatie.
Aanmelden kan via het mailadres: budel@ik-ook.nu, dan krijgt u direct een inschrijfformulier toegezonden. Ook kunt u het inschrijfformulier wat u op deze site vindt uitprinten en bij de Triolier in de brievenbus stoppen.

Peuterprogramma ikOOK! bij OBS De Triolier Budel
De kernpunten:
* Vanaf 2 jaar.
* Inschrijving mogelijk voor maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag.
* U bepaalt zelf hoeveel dagdelen u uw peuter laat deelnemen.
* Tijd:  van 8.30 uur-12 uur. Verruiming vanaf 7.30 uur en/of tot 13.00 uur is bespreekbaar.
* Open gedurende 40 schoolweken van het jaar.
* Twee vaste juffen op de groep.
* We kunnen gebruik maken van 2 peuterlokalen: een groot en een wat kleiner lokaal. Dit biedt de ruimte voor differentiatie binnen de groep! Naar leeftijd, naar interesse of naar ontwikkelingsniveau.
* Peuterprogramma en basisschool op 1 locatie, dit betekent concreet dat de kinderen een soepele overgang kunnen maken na hun vierde verjaardag naar groep 1. Ze kennen het schoolgebouw immers al, hebben vriendjes/vriendinnetjes vanuit de peutergroep in de kleuterklas en ook de kleuterjuf is geen onbekend gezicht meer voor ze.
* Er zijn regelmatig observaties waardoor de ontwikkelingslijn goed in beeld is. Ieder kind is uniek en heeft een eigenheid die voortkomt uit aard, aanleg en opvoeding. Wij bieden het kind mogelijkheden om zich op eigen wijze en op eigen tempo spelenderwijs te ontwikkelen. Door middel van de observaties ontstaat een doorgaande lijn van voorschools naar vroegschools.
* Goede overdracht naar de kleuterjuf.
* Gebruik van dezelfde dagritmekaarten als bij de kleutergroepen. Iedere dag is er in de peutergroep eenzelfde opbouw van het programma waarin alle ontwikkelingsdomeinen van het jonge kind naar voren komen. Dit biedt structuur en herkenbaarheid.
* Voor fruit, drinken en luiers wordt gezorgd door ik-OOK!
* Bij het ophalen is er persoonlijke feedback naar iedere ouder/verzorger over hoe het die ochtend gegaan is.

Inhoud peuterprogramma

Voorop in de doelstelling staat het plezier in het spelen en ontdekken. Er is een vaste structuur van de dag. De activiteiten worden ingevuld met behulp van de methode Peuterplein.
Er is bewust gekozen voor deze methode, die optimaal aansluit bij de methode Kleuterplein die in groep 1 en 2 gebruikt wordt door de leerkrachten.
Peuterplein is namelijk een compleet pakket met leuke materialen en uitdagende activiteiten om kinderen op een gestructureerde en speelse manier voor te bereiden op de basisschool. De methode is opgebouwd uit thema’s, waarbij 7 ontwikkelingsdomeinen aan bod komen:
  1. Taal
  2. Voorbereidend rekenen
  3. Bewegen
  4. Fijne motoriek
  5. Muziek
  6. Sociaal-emotionele ontwikkeling
  7. Wereldoriëntatie
Iedere 4-6 weken komt er een ander thema aan bod, wat in verschillende activiteiten op de dag naar voren komt.  In het begin van het jaar wordt er een jaarplanning van de thema’s gemaakt. Daarnaast is er ook ruimte voor activiteiten rondom de Kinderboekenweek, Sinterklaas, carnaval e.d. .

Heerlijk buiten spelen samen! Met de driewielers, loopfietsen, loop-auto's of gewoon gezellig zingen in een kring!

Schminken is altijd super-leuk!  Rondom het thema huisdieren bijvoorbeeld of als we een mooi prentenboek gelezen hebben over draken... dan zijn er ineens echte draken in de speelhoek :)

Tijdens het vrij spelen wordt er heerlijk gespeeld; alleen, naast elkaar of met elkaar. En zoals je ziet wordt er ook flink gebouwd:
met hele grote zachte blokken, houten grote blokken, houten kleine blokken, nopper, duplo, .... er is een divers aanbod. Echte bouwers hebben we in de peutergroep!

Een heerlijke picknick in het bos. Er wordt een lekkere boterham gesmeerd. De dames hebben het goed voor elkaar! Dan komen de vriendjes en vriendinnetjes langsgelopen. Die mogen gezellig mee-eten, dat is lief! Mmmm.....

Rondom het thema 'huisdieren' is een hoek als dierenwinkel ingericht met de peuters. Je kunt er allerlei huisdieren kopen: grote/ kleine dieren, dieren met 4 poten, met 2 poten en ook zonder poten, dieren met haren en zonder haren.  Natuurlijk hebben we ook een verkoper nodig die zorgt dat de mensen krijgen wat ze willen en die af en toe kan bellen om meer informatie op te vragen. En de meneer achter de kassa is ook zeer belangrijk. En niet te vergeten de klant, want de klant is koning, ook bij ons!

Verantwoordelijken peuterprogramma

De locatiemanager van ik-OOK! is Mijke Staps.
De twee juffen van de groep zijn Janou Vaas en Gerrie Derks.

Wilt u meer informatie? We staan u heel graag te woord!
Telefoon: 0495-494171 (de peutergroep is bereikbaar tijdens de ochtenden)
Mailen kan altijd: budel@ik-ook.nu